Va placut articolul. Dati un share!

Politica

Un deputat propune castrarea chimică a pedofililor.

Un deputat propune castrarea chimică a pedofililor.

Ideea castrării chimice a pedofililor revine în dezbaterea publică. Un deputat PSD a redepus la Parlament un proiect de lege în acest sens, deşi în 2015 i-a fost respins.

Propunerea legislativă spune că un pedofil care optează pentru un aşa zis tratament este iertat de o parte din pedeapsă.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, iniţiatorul legii: „În timpul procesului, după ce l-ai depistat că a făcut acest act nebunesc de pedofilie şi a atacat un minor, el este întrebat împreună cu avocatul lui dacă îşi dă acordul şi în momentul în care îşi dă acordul i se reduce pedeapsa cu jumătate.”

Castrarea chimică presupune administrarea unor substanţe care să diminueze instinctul sexual.

Ana Mischianu, psihiatru: „Este o metodă medicală prin care se anihilează efectul testosteronului în special asupra comportamentului sexual masculin. Şi ca urmare sunt folosite medicamente care inhibă acest hormon din corpul nostru, fie sub formă de injecţii, fie sub formă de pastile.”

Cătălin Rădulescu, deputat PSD, iniţiatorul legii: „În Germania, 95 la sută dintre pedofili nu au mai recidivat. În acest lucru constă tratamentul ăsta că nu mai produce recidivă.”

Specialiştii atrag atenţia că efectul unui astfel de tratament este însă limitat. În momentul în care nu mai ia medicamentele, tratamentul nu mai are efect.

Ana Mischianu, psihiatru: „Preferinţa sexuală de cele mai multe ori rămâne. Ea poate fi însă mai uşor controlată”.

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.