Va placut articolul. Dati un share!

Sanatate

Trei semne că nu știi să gestionezi corect banii

Trei semne că nu știi să gestionezi corect banii

Trei semne că nu știi să gestionezi banii. Cheltuielile impulsive și dorința de a duce un stil de viață considerat superior ne pot ruina financiar.

Uneor, cele trei semne că nu ai o relație sănătoasă cu banii sunt greu de depistat dacă te afli deja într-o rutină financiară care implică deseori excese; cu toate acestea, în timp, ele pot fi diminuate.

Cheltuiești bani de fiecare dată când te simți trist

Acesta este primul dintre cele trei semne că nu te descurci cu banii. De multe ori nu ne dăm seama că încercăm să ameliorăm depresia sau anxietatea prin cumpărături. Identificarea acestei probleme este primul pas spre rezolvarea ei. Apoi, este nevoie să găsim noi căi pentru a scăpa de sentimentele neplăcute care nu implică neapărat cumpărături costisitoare sau participarea la evenimente extravagante.

Ascunzi cheltuielile de familie și prieteni

Dacă acesta devine un obicei, dacă refuzi aparent nejustificat să vorbești cu familia sau cu prietenii despre cheltuielile efectuate înseamnă că de multe ori depășești bugetul alocat anumitor cumpărături sau că faci cumpărături impulsiv.

Duci o viață mai luxoasă decât îți permiți

FOMO (Fear Of Missing Out) este ultimul dintre cele trei semne că nu știi să gestionezi corect banii. Acesta înseamnă teama de a nu lua parte la enenimentele la care persoanele pe care la admirăm participă sau de a nu duce stilul de viață pe care societatea îl consideră luxos, aparținând oamenilor de succes. Pentru asta, multe persoane ajung să cheltuie mai mult decât și-ar permite. Transformă economisirea într-un obiectiv.

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.