Va placut articolul. Dati un share!

Sanatate

Semnal puternic de alarma tras impotriva cancerului pancreatic, la Targu Jiu

Semnal puternic de alarma tras impotriva cancerului pancreatic, la Targu Jiu

La Targu Jiu a fost marcata Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului Pancreatic.Zeci de lampioane au fost lansare in aer in memoria celor care au pierit din pricina acestei boli.

Evenimentul a avut loc la Poarta Sarutului, unde zeci de persoane s-au strans ca sa marcheze acest moment.

In mod simbolic, pentru victimele acestei boli nemiloase, voluntarii au inaltat lampioane, luminand cerul Targu-Jiului.

O bucurie de câteva clipe. Am ajutat câțiva oameni să lanseze și doar gândul că ei au lansat acel lampion i-a făcut să se bucure ca un copil care vede o jucărie nouă”, declara o voluntara.

La eveniment au luat parte si oameni ce au castigat lupta cu aceasta boala.

Există viață frumoasă și după ce descoperim diagnosticul. Trebuie să tratăm și cancerul ca pe o boală normală. Recomand tuturor să meargă la controale periodice.”, declara o femeie ce a reust sa invinga boala.

Toti trebuie să conștientizăm că o prevenire în privința cancerului este bine venită. Eu trebuie să recunosc că sunt unul care am suferit în familie un deces pentru un cancer nedescoperit la timp la tatăl meu.”, spune primarul orasului, Marcel Romanescu.

Daca vorbim strict de cancerul pancreatic, ne referim la o rata a mortalitatii extrem de ridicata. Potrivit statisticilor, in 5 ani, doar 5% din pacienti reusesc sa castige aceasta lupta si sa traiasca.

sursa:www.stirileprotv.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.