Scoli generale Popesti Leordeni

Scoala Generala Nr. 1

Şcoala cu clasele I – XII Nr. 1 Popeşti – Leordeni este situată în centrul Oraşului Popeşti – Leordeni, fiind o organizaţie cu structură complexă, pe trei niveluri de învăţământ, între care există o serie de interacţiuni clar reglementate: (I) preşcolar; (II) primar; (III) gimnazial.

Idealul Şcolii Nr. 1 Popeşti-Leordeni este transformarea într-o ŞCOALĂ AUTENTICĂ, adică o şcoală bazată pe VALORI, care FOLOSEŞTE şi PLACE. Orice proiect va aparţine şcolii numai dacă, prin natura sa, cultivă valori, este util şi, nu în ultimul rând, dorit.

Adresa: Strada Leordeni, nr. 52

Scoala Generala Nr. 2 Ioan Badescu

Şcoala “Ioan Bădescu” funcţionează din anul 1937, pe atunci se numea Şcoala Mixtă nr.2 Popeşti Conduratu, avea un corp de clădire cu patru săli de clasă şi opt posturi de învăţători. Actualul local al şcolii a fost ridicat în 1966 şi modernizat în 2002.

Şcoala Gimnazială “Ioan Bădescu” deţine un spaţiu de învaţământ, separat de unitatea şcolară, unde îşi desfăşoară activitatea clasele pregătitoare în două săli de clasă, nou construite şi modern amenajate şi Structura Grădiniţa Nr. 2 din Popeşti Leordeni.

Adresa: Strada Scolii, nr. 6

Scoala Generala Nr. 3

Şcoala se află în oraşul Popesti Leordeni – cartierul Leordeni în strada Domniţa – Bălaşa nr. 13. Prezintă un corp de clădire şi trei anexe:

-clădirea principală a fost construită în anul 1964;

-centrala termică, magazie şi grupuri sanitare construite recent în incinta şcolii.

Şcoala are în subordine Grădiniţa nr. 3 situată în acelaşi cartier pe strada Constantin Văcărescu nr. 8.

Adresa: Strada Domnita Balasa, nr. 3

Scoala Generala Nr. 4

Scoala generala situata pe str. Unirii, nr. 19, in Popesti Leordeni. Aici studiaza clasele I-IV.

Nr. telefon: 021.492.00.22

Adresa: Strada Unirii, nr. 19