Va placut articolul. Dati un share!

Sanatate

Proprietati miraculoase ale fructului Pomelo

Proprietati miraculoase ale fructului Pomelo

Nutritionistii sustin ca pomelo este un fruct cu numeroase proprietati nutritive miraculoase si un tonic de exceptie pentru organism. Toate aceste proprietati nutritive s-ar datora continutului ridicat de potasiu, fibre sau Vitamina C.

Nutritionistii chinezi dar si cei europeni au studiat indeaproape efectele terapeutice ale acestui fruct pe care il recomanda, din urmatoarele considerente:

  • Vitamina C conținută de Pomelo ajută la o mai bună absorbţie a fierului în sânge și de aceea contribuie la prevenirea anemiei.
  • Pomelo întărește sistemul imunitar și protejează organismul  de virusurile  responsabile de  virozele tot mai frecvente în sezonul rece.
  • n urma numeroaselor cercetări, s-a constatat că sucul de Pomelo are puterea extraordinară de a vindeca ţesuturile pentru faptul că activează enzimele responsabile de producerea colagenului, acea proteină care tonifică pielea şi îi păstrează elasticitatea.
  • Pomelo este o sursă foarte bună de calciu ; de aceea ține în frâu osteoporoza, menține densitatea osoasă și  ne protejează articulațiile.
  • De asemenea, datorită fibrelor, Pomelo combate constipația și balonarea.

 

sursa: www.stiripesurse.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.