Va placut articolul. Dati un share!

Business

Presedintele Romaniei: Oamenii de afaceri nu isi pot face planurile de business din cauza politicilor fiscale confuze si instabile

Presedintele Romaniei: Oamenii de afaceri nu isi pot face planurile de business din cauza politicilor fiscale confuze si instabile

Klaus Iohannis este de parere ca este o „mare nedreptate” faptul ca eforturile si planurile mediului de afaceri „sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice”, se arata intr-un mesaj al sefului statului prezentat joi de consilierul Cosmin Marinescu.

„Consider ca este cazul ca aceste practici sa inceteze”, se arata in acest mesaj.

Iohannis mai noteaza si ca Romania traverseaza, in acest moment, o perioada de crestere economica record in Uniunea Europeana, care a ajuns la 6.1% potrivit ultimelor prognoze economice, insa „aceasta crestere se bazeaza, aproape in totalitate, pe aportul consumului, in timp ce investitiile sunt in regres”.

Presedintele sustine cu tarie ca exista „motive serioase de ingrijorare” in conditiile in care investitiile straine directe au scazut cu aproape 20% in primele 8 luni ale anului, dar si din cauza „reducerii investitiilor publice, aflate intr-un continuu si pronuntat regres”.”Spre exemplu, cheltuielile de capital pe primele noua luni ale anului au scazut cu circa 20% fata de perioada similara din 2016, ceea ce adanceste deficitul investitional din economie, in general”, arata Iohannis, in mesajul publicat pe site-ul Administratiei prezidentiale.

Este evident faptul ca, intr-un mediu de afaceri instabil, antreprenoriatul se lupta nu doar cu incertitudinea economica inerenta afacerilor, ci si cu imprevizibilitatea politicilor guvernamentale. Tocmai pentru a evita un asemenea climat, pregatirea si buna credinta a decidentilor politici sunt esentiale”, avertizeaza seful statului.

Cu toate aceste cerinte deja cunoscute, „Guvernul a ales sa modifice prevederi fiscale esentiale, cu mai putin de doua luni inainte de momentul asumat al aplicarii lor”, spune Iohannis, care califica drept „inadmisibil faptul ca oamenii de afaceri nu isi pot face planurile de business tocmai din cauza politicilor fiscale confuze, instabile si aflate parca la discretia exclusiva a catorva decidenti”.

 

sursaL:www.hotnews.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.