Va placut articolul. Dati un share!

Stiri Popesti Loerdeni

Popesti Leordeni: Viața într-un apartament de la demisol

Popesti Leordeni: Viața într-un apartament de la demisol

Viața într-un apartament de la demisol, construit de liderul unui clan interlop: fără lumină, igrasie și inundații.

Visul imobiliar a mii de români s-a transformat într-un coşmar după ce s-au trezit captivi, la câţiva metri sub pământ, în apartamente noi care se inundă la prima ploaie mai puternică.

Izolate prost, fără lumină, cu apă care refulează din toalete, locuinţele de la demisol au căzut pradă igrasiei, care mușcă fără milă din pereţi. Arhitecţii spun că dacă dezvoltatorii ar acorda atenţia cuvenită hidroizolaţiei, ventilaţiei şi canalizării, demisolul ar putea fi un excelent spaţiu de locuit.

Visul imobiliar a sute de mii de români a fost îngropat sub pământ de veniturile modeste şi greutăţile financiare. Şi-au asumat traiul într-un apartament la demisol, dar nu s-au gândit că vor ajunge bătaia de joc a aşa-zişilor dezvoltatori care, după spusele arhitecţilor, fac greşeli mari atunci când construiesc.

Florin Enache, arhitect: „Acest compromis devine cu atât mai mare cu cât nu sunt controlate aspectele tehnice care ar trebui să fie în regulă: o minimă lumină naturală, o hidroizolaţie. Începe să revină şi problema cu canalizările care refulează şi subsolurile, demisolurile care se inundă.”

Renata Corbu şi-a dat toţi banii, 23.000 de euro, pe un apartament în blocul Alegra din Popeşti Leordeni. S-a mutat în 2015, iar problemele au apărut un an mai târziu. La fiecare ploaie mai puternică, apa îi iese pur şi simplu prin pereţi şi podea.

Afla mai multe pe stirileprotv.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.