Va placut articolul. Dati un share!

Business

O criza de personal loveste piata muncii din Romania

O criza de personal loveste piata muncii din Romania

Dupa ce aproape 4 milioane de romani au parasit granitele tarii pentru a lucra peste hotare, piata muncii de la noi a intrat intr-o criza de personal.

Aproximativ noua din zece angajatori gasesc foarte greu oameni valorosi. Solutia ar fi schimbarea modelului de business, sesizeaza specialistii. Potentialii angajati cauta de asemenea si un mediu de lucru placut si oportunitati de dezvoltare pe langa un salariu mare.

Daca pana acum cel mai mare deficit de personal era in industria IT, acum probleme mari sunt in vanzari, dar si muncitorii calificati sunt greu de gasit.

Studiul mai arata ca angajatii romani cauta constant joburi. 90% din ei pretind ca si-ar dori un nou loc de munca. Interesant este ca doar jumatate ar pleca  pentru  un salariu mai bun. Pentru ceilalti, conteaza mai mult oportunitatile si un element ocolit de multi angajatori: motivatia.

Aproximativ jumatate din companiile din Romania cauta un angajat la 30 sau 60 de zile.

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.