Va placut articolul. Dati un share!

Politica

Nou termen in dosarul Colectiv

Nou termen in dosarul Colectiv

Tribunalul Bucuresti dezbate luni un nou termen privind dosarul Colectiv.

In prima faza, Cristian Popescu-Piedone si patronii clubului au fost trimisi in judecata in dosare separate, insa cauzele au fost reunite.

Patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Minciu au fost acuzati de ucidere din culpa, vatamare corporala si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. In acest dosar mai sunt judecati si Daniela Nita, patroana firmei de artificii SC Goldan Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nita (director) si Viorel Zaharia (pirotehnist) dar si persoane juridice din cadrul SC Colectiv Club SRL si SC Goldan Ideas Fireworks Artists SRL.

In rechizitoriul intocmit de Parchetul General se arata ca patronii clubului Colectiv „au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015”.

Anchetatorii mai arata ca cei trei patroni ai clubului Colectiv „nu au asigurat cadrul organizatoric şi mijloacele necesare securităţii şi sănătăţii în muncă, (…) nu au luat măsuri pentru evacuarea personalului şi a clienţilor prin asigurarea unui număr de căi de ieşire, suficient şi prevăzut de lege, marcate şi dotate corespunzător, şi nu au stabilit clauze privind sănătatea şi securitatea în muncă cu prezentarea riscurilor specifice pentru securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul clubului la încheierea contractului de prestări servicii dintre SC Club Colectiv SRL şi SC Digidream Multimedia SRL”.

Potrivit DNA, infractiunea de abuz in serviciu retinuta in sarcina inculpatilor se refera la eliberarea acordurilor si autorizatiilor de functionare pentru doua societati comerciale intr-o modalitate care a incalcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, incluziv prin aceea ca nu au fost respectate dispozitiile privind controlul dupa emiterea autorizatiilor.

 

sursa: www.stiripesurse.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.