Va placut articolul. Dati un share!

Eveniment

Noi proteste în Gaza după cea mai sângeroasă zi din ultimii ani.

Noi proteste în Gaza după cea mai sângeroasă zi din ultimii ani.

Noi proteste împotriva Israelului sunt aşteptate marţi pe teritoriile palestiniene, informează BBC, la o zi după ce 55 de oameni au fost ucişi de soldaţii israelieni.

Tensiunea este cu atât mai mare cu cât palestinienii comemorează azi Nabka – sau Catastrofa. Numele face referire la crearea statului Israel, în 1948, ceea ce a dus la expulzarea a zeci de mii de palestinieni din satele lor.

Guvernul palestinian acuză Israelul că a comis un masacru oribil după ce peste 55 de oameni au fost uciși, iar alți 1.600 au fost răniţi, în urma unui protest la graniţa dintre cele două state.

Manifestaţia a strâns peste 40.000 de oameni, veniţi să îşi arate nemulţumirea faţă de inaugurarea Ambasadei americane la Ierusalim.

Înainte de începerea demonstraţiei, soldaţii au aruncat hârtii prin care îi avertizau pe palestinieni că îşi riscă vieţile dacă se apropie de graniţă.

Afla mai multe pe realitatea.net

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.