Va placut articolul. Dati un share!

Business

Mii de batrani in pericol in Bucuresti din cauza institutiilor si azilorilor fara protectie.Azil din Popesti Leordeni pe lista

Mii de batrani in pericol in Bucuresti din cauza institutiilor si azilorilor fara protectie.Azil din Popesti Leordeni pe lista

Mii de batrani se afla intr-un pericol permanent in Bucuresti, adapostiti in aziluri sau institutii car nu respecta nici macar minimele norme de securitate de incendiu. Doar 8 centre sunt in evidenta pompierilor, si, mai rau, doar un azil are autorizatie de la inspectori.

Un azil din Popesti Leordeni, Ilfov. Sunt asigurati telefonic ca batranii sunt in deplina siguranta si ca toate normele de incendiu sunt respectate. Ajunsi la portile adapostului, reporterii sunt invitati sa vada cu ochii lor.

Reprezentant al unui azil de bătrâni: Avem, uitaţi avem toate detectoarele puse

reporter: Ieşiri de urgenţă mai multe?

Reprezentant al unui azil de bătrâni: Da, pe aici pe sus, scara de incendiu pe afară. Sunt senzori de fum în fiecare cameră, la tomberoane de gunoi, la uscătoria de rufe. Avem senzori de fum.

Aici trăiesc 41 de vârstnici, 17 dintre ei imobilizaţi în pat. Reprezentanţii centrului spun că au făcut investiţii mari, iar pompierii îi controlează atât de des încât le-ar fi imposibil să încalce vreo regula. După câteva întrebări legate de căile de acces al pompierilor în cazul unui incendiu situaţia se schimbă.

Reporter: Singura cale de acces este…

Reprezentant al unui azil de bătrâni: Aceasta pe care aţi intrat dumneavoastră. Îmi cer o altă cale de acces. Dar eu pot să mă duc la proprietarii din jur să le cer, dar vor ceda ei o parte de pământ?

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti Ilfov: „Nu a fost asigurat iluminatul de siguranţă, nedimensionarea căilor de evacuare, probleme în ceea ce priveşte instalaţia de semnalizare şi stingere de incendii, care fie nu funcţionează, fie nu există”.

 

sursa: www.digi24.ro

 

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.