Va placut articolul. Dati un share!

Sanatate

Medicii ne avertizeaza ca pastilele efervescente NU trebuie luate prea des

Medicii ne avertizeaza ca pastilele efervescente NU trebuie luate prea des

Din cauza continutului de sare, consumul regulat de pastile efervescente creste riscul aparitiei unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu inseamna ca medicamentele contra durerilor trebuie evitate, dar este bine sa fie luate cu moderatie.

Medicamentele efervescente contin cantitati mai mari de sodiu, iar acumularea lor duce la riscuri de tulburari potential serioase, tinand seama ca aporturile de sare se adauga la cele adesea prea mari din alimentatie.

Specialistii britanici de la University College din Lontra au demonstrat acest lucru analizand date viitoare privitoare la cateva zeci de mii de adulti englezi, afectati sau nu de o boala sa un eveniment cardiac sau vascular (hipertensiune, infarct, AVC)

Rezultatul pune in evidenta o relatie intre aportul de sodiu continut de aceste medicamente si riscul de aparitie al accidentului vardiac si cerebro-vascular.

O pastila efervescenta luata din cand in cand nu reprezinta niciun pericol, insa cei ce le iau regulat, ar trebui sa se gandeasca mai bine inainte sa  o mai faca.

sursa: www.exquis.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.