Va placut articolul. Dati un share!

Sanatate

Lovitura pentru pacienti: toate cardurile de sanatate sunt din nou blocate

Lovitura pentru pacienti: toate cardurile de sanatate sunt din nou blocate

Cardurile de sanatate nu mai pot fi folosite de marti dimineata, pentru a doua oara la rand, dupa ce tot sistemul informatic al CNAS s-a blocat din nou, a declarat presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, dr. Rodica Tanasescu.

Potrivit medicului, sistemul informatic al Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate s-a blocat din nou, marti dimineata, iar cardurile de sanatate nu pot fi folosite, dupa ce au mai existat si vineri, dar si luni, astfel de probleme, iar cardurile, de asemenea, au fost blocate pana aproape de ora pranzului.

„Tot sistemul de sănătate este afectat atunci când platforma informatică a cardului de sănătate nu funcţionează. Nu putem valida serviciile medicale, nu putem valida reţetele. S-a întâmplat şi ieri dimineaţă, s-a reuşit spre prânz rezolvarea problemei, la şi vineri. Lucrăm în conditii de risc şi ne batem joc de pacienţi fără voia noastră. Eu cred că acest sistem informatic trebuie reevaluat pentru că acum este bătaie de joc faţă de pacienţi, faţă de medici şi farmacişti.Din păcate, se întâmplă să dăm reţete offline, pentru că ne este ruşine de pacienţi, apoi ne trezim că ne sunt imputate aceste servicii. Eliberăm reţete offline pe răspunderea noastră”, a declarat, la Digi 24, dr. Rodica Tănăsescu, conform News.ro.

 

sursa: www.stiripesurse.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.