Va placut articolul. Dati un share!

Sport

Federatia Romana de Fotbal vrea un procent din pariurile sportive

Federatia Romana de Fotbal vrea un procent din pariurile sportive

Federatia Romana de Fotbal a lansat o propunere de reglementare a legilor prin care federatiile sportive sa primeasca o cota din pariurile sportive.

Federatiile sportive detin in acest moment drepturile TV, drepturile de sponsorship, merchandising si ticketing din evenimentele sportive si competitiile pe care le organizeaza, dar nu si drepturile din pariurile sportive.

Site-ul Federatiei precieaza ca aceasta realitate continua sa existe in ciuda pozitiei clare a Parlamentului European care, in 2011, prin Raportul Creutzmann, „reafirmă poziţia sa că pariurile sportive reprezintă o formă de utilizare comercială a competiţiilor sportive” şi „recomandă ca toate competiţiile sportive să fie protejate împotriva utilizării lor comerciale fără autorizaţie, în special prin recunoaşterea dreptului de proprietate al organizatorul competiţiei, nu doar pentru a asigura o redistribuire financiară corectă pentru beneficiul tuturor nivelelor sportive profesioniste şi amatoare, dar şi ca o modalitate de întărire a luptei împotriva fraudei în sport, în special a manipulării rezultatelor sportive”.

Tari precum Polonia sau Franta au reglementat deja legisatia in sensul revenirii drepturilor asupra unor parti din pariurile sportive.

„Legitimitatea iniţiativei FRF este incontestabilă, câtă vreme poziţia publică susţinută de noi specifică în mod clar destinaţia acestor surse de venituri venite din pariuri sportive: investiţii în dezvoltarea sportului la nivel de copii şi juniori şi dezvoltarea sportului de masă”, se mai precizează în comunicat.

 

sursa: www.mediafax.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.