Va placut articolul. Dati un share!

Lifestyle

Efectele benefice ale cojilor de oua

Efectele benefice ale cojilor de oua

Desi suna straniu, cojile de oua se folosesc de multa vreme in scopuri medicinale datorita efectelor pe care le poseda.

O jumatate de lingurita de praf de coji de oua contine aproximativ 1000, 1,500 de miligrame de calciu, echivalentul a 90% din doza zilnica recomandata.Alte minerale se regasesc in proportii considerabile, precum zincul, fierul, fosforul sau manganul.

Intaresc oasele

Cercetătorii de la Universitatea din Japonia, Tokyo, au studiat efectele terapeutice ale unei combinaţii de vitamina D3 şi praf de coji de ouă pe animale bolnave de osteoporoză. Combinaţia administrată nu numai că a îmbunătăţit densitatea minerală osoasă, ci a realizat acest lucru fără să crească în mod semnificativ nivelurile calciului seric.

Reminalizarea si intarirea dintilor

Cojile de oua contin cantitatea perfecta de nutrienti care sunt necesari vindecarii si prevenirii cariilor, cantitati masive de calciu si alte 27 de minerale importante.

Reduce nivelul de colesterol rau

Cojile de ou ajuta la intarirea oaselor si la producerea de celule mai sanatoase, reducand in acelasi timp colesterolul si coborand tensiunea arteriala.

 

 

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.