Va placut articolul. Dati un share!

Stiri Popesti Loerdeni

Dezvoltarea orasului Popesti-Leordeni

Dezvoltarea orasului Popesti-Leordeni

Strategia de dezvoltare locală a oraşului Popeşti-Leordeni a fost elaborată în anul 2012, având rolul de instrument care ghidează şi integrează eforturile de dezvoltare locală ale întregii comunităţi. După patru ani de aplicare se constată că documentul elaborat nu mai corespunde noilor realități economico-sociale de la nivel național, regional și local. Au avut loc numerosase transformări atât la nivelul Regiunii București-Ilfov (proiectul PIDU), la nivelul județelui Ilfov (adoptarea Strategiei de dezvoltare Orizont 2020) cât și al localității.

În acest context, a fost necesară revizuirea Strategiei, adaptarea la noul context, corelarea cu obiectivele stabilite la nivel de regiune, județ și o proiectare a acțiunilor de dezvoltare pe un orizont de timp ce se întinde până în 2022.

Revizuirea strategiei este justificată și de faptul că în această perioadă se publică ghidurile programelor de finanțare din fondurile structurale pentru perioada de programare 2014-2020 și se pot propune proiecte în acord cu ceea ce se poate finanța.

Ca și în varianta inițială, prin revizuire se propune o prioritizare a direcţiilor de acţiune şi investiţiilor cu impact semnificativ asupra dezvoltării economice şi sociale, din surse interne (buget local, parteneriat public-privat) sau externe (buget de stat, fonduri structurale, credite externe etc.), în scopul asigurării condiţiilor de bază (infrastructură, protecţia mediului înconjurător, dezvoltare socială) pe care să se dezvolte oraşul.

Noul document prezintă o viziune clară asupra viitorului şi stabilește obiectivele şi proiectele prin care se va materializa această viziune. Căile de acţiune pentru atingerea obiectivelor sunt structurate astfel încât să permită actorilor locali ai dezvoltării să îşi Popeşti – Leordeni Orașul care unește!

Documentul ce priveste Strategia de dezvoltare a orasului Popesti-Leordeni se poate vizualiza pe acest LINK

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.