Va placut articolul. Dati un share!

Politica

Declaratii surprinzatoare ale presedintelui UDMR, Kelemen Hunor

Declaratii surprinzatoare ale presedintelui UDMR, Kelemen Hunor

Joi, presedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat ca romania este un model despre cum sa bagi pumnul in gura minoritatilor, de asemenea o colaborare  echilibrata intre UDMR si PSD-ALDE va fi foarte dificil de realizat.

A fost un refuz total al oricărui dialog din partea partidelor politice din Parlament (…). Bineînţeles au fost intervenţii brutale din partea PNL-ului, din partea PMP-ului, ultranaţionaliste. Să pui pumnul în gură, să nu accepţi nici măcar discuţia înseamnă că ai lucruri sau intenţii ascunse (…). Majoritatea nu doreşte să dialogheze cu minoritatea, doreşte să pună pumnul în gură şi să spună că lucrurile sunt frumoase, sunt bune, România e un model. E o afirmaţie fără conţinut. Nu este un model. Este un model cum să bagi pumnul în gura minorităţilor”, declara Kelemen Hunor.

Dupa ce a fost intrebat daca a incalcat protocolul dintre UDMR si PSD-ALDE prin votul de miercuri, Hunor a replicat: „Încălcat în ce sens? Bunul simţ a fost încălcat şi regula dialogului. În protocol, nu scrie că această lege trebuie votată de coaliţia majoritară, dar bineînţeles că va fi dificilă în continuare o colaborare foarte echilibrată, până la urmă fiecare parte are nişte priorităţi. Dacă priorităţile mele nu sunt susţinute de aşa-zişii parteneri, atunci şi eu trebuie să mă uit care dintre priorităţile lor pot să susţin”.

Plenul Camerei Deputatilor a respuns miercuri proiectul de lege propus de cei de la UDMR prin care cereau reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne in relatia cu administratia publica.

 

sursa: www.mediafax.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.