Va placut articolul. Dati un share!

Sanatate

Chiar si la 15 ani de la realizarea lor, tatuajele inca mai pot provoca infectii

Chiar si la 15 ani de la realizarea lor, tatuajele inca mai pot provoca infectii

Este demonstrat faptul ca si la 15 ani de la realizarea tatuajelor, ele pot provoca infectii .

O pacienta din Australia, in varsta de 30 de ani,  a observat mai multe umflaturi dureroase la subrat si a crezut ca sufera de cancer.Dupa un control amanuntit, specialistii au concluzionat ca unflaturile au fost cauzate de o reactie normala a corpului uman la tatuajul pe care femeia si-l facuse.

Este cunoscut de catre medici faptul ca tusul utilizat pentur tatuaje se transmite in corp catre ganglionii limfatici, acestia putandu-si schimba culoarea dupa nuanta tatuajului.

‘Când o persoană dorește să își facă un tatuaj, în general este foarte atentă la alegerea salonului pentru a fi sigură că sunt folosite ace sterile, care nu au fost folosite anterior. Nimeni nu verifică compoziția chimică a culorilor, însă studiul nostru demonstrează că poate ar fi cazul să facă acest lucru” spune Hiram Castillo, unul dintre autorii cercetarii.

”Cunoaștem faptul că pigmenții prezenți în tatuaje se deplasează în organism către ganglionii limfatici în urma dovezilor vizuale: ganglionii limfatici se colorează în nuanța tatuajului”, a adăugat și Bernhard Hesse, unul dintre cei doi autori principali ai studiului, om de știință colaborator în cadrul ESRF. Mecanismul reprezintă un ”răspuns al corpului care încearcă să facă curățenie” a mai explicat acesta.

 

sursa: www.stiripesurse.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.