Va placut articolul. Dati un share!

Imobiliare

Cele mai bune ansambluri rezidentiale din Bucuresti

Cele mai bune ansambluri rezidentiale din Bucuresti

Aproximativ 12 mii de locuinte noi au in plan dezvoltatorii imobiliari din Capitala in acest moment, care ar urma sa fie livrate in acest an, constructia a inca 2000 de apartamente urmand sa inceapa curand, cu termen de livrare 2018, potrivit unui raport de piata realizat de compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania. Cei ce doresc sa isi cumpere o locuinta trebuie sa depuna un efort mai mare pentru documentare daca opteaza pentru un imobil nou.

Trebuie mentionat faptul ca, in cazul imobilelor inca in constructie, preturile cresc pe masura ce lucrarile avanseaza, astfel ca informatiile cuprinse in top sunt valabile pentru o perioada scurta de timp.

Jumatate din proiectele cuprinse in Topul Capital sunt dezvoltate de antreprenori romani ce detin experienta in domeniu, iar cealalta jumatate de investitori straini prezenti pe piata inca dinainte de criza.Pretul mediu de vanzare promoate de acestia pentru, spre exemplu, apartamentele de 2 camere este de 1.100 de euro/mp util.Totusi, daca vorbim despre proiectele de pe primele 5 pozitii preturile sunt de sub 900 euro/mp.

Punctaj total

A fost calculat ca medie ponderata a urmatoarelor criterii: Pret/metru patrat – cu o pondere de 50% in nota finala, Amplasament – cu o pondere de 30%, Costuri lunare de intretinere – pondere de numai 10%, Facilitati existente in cadrul complexului – pondere de 10%. Notele se acorda de la 1 la 10. Pretul de vanzare al apartamentului(in euro, fara TVA) si suprafata utila(mp) au fost prezentate pentru informare, relevanta lor in evaloare regasindu-se in pret/metru patrat, care a fost punctat.

CRITERII

PRET/mp: A fost notat cu 10 puncte pentru valori mai mici sau egale cu 800 euro/mp. Nota scade cu cate 0,5 puncte la fiecare crestere a pretului cu cate 50 euro/mp.

AMPLASAMENT: Nota pentru acest criteriu a fost calculata ca medie aritmetica a punctelor acordate pentru trei subcriterii: Transport public in imediata apropiere, Spatii verzi si Zona. Pentru subcriteriul „Transport public“, s-a acordat nota maximă acelor ansambluri rezidenţiale pozitionate in apropierea statiilor  de metrou şi de mai multe linii RATB (autobuz şi tramvai). Au primit 8 puncte ansamblurile lângă care există peste 5 linii RATB, 7 puncte – pentru 4-5 linii RATB, 5 puncte pentru doar două linii RATB, 3 puncte – o singura linie RATB, 2 puncte – pentru existenţa unui microbuz care deserveşte ansamblul, în lipsa altor mijloace de transport în comun, şi zero puncte pentru inexistenţa mijloacelor de transport în comun.  Punctajul pentru subcriteriul “Spaţii verzi” a fost acordat în funcţie de dimensiunea parcurilor, pădurilor sau lacurilor din imediata apropiere, iar cel pentru subcriteriul “Zonă” a ţinut cont de distanţa faţă de centrul Capitalei, dar şi de dezirabilitatea locuirii în acea zonă.

COST INTRETINERE: S-au acordat 10 puncte pentru costuri lunare de intretinere mai mici sau egale cu 50 lei/luna. Nota scade cu jumatate de punct pentru fiecare crestere a costurilor de intretinere cu cate 20 de lei pe luna. Costul include si cheltuielile comune, cu administrarea proiectului, nu consumul locatarilor.

FACILITATI: Notele au fost acordate tinand cont de numarul si de importanta facilitatilor existente in interiorul ansamblurilor rezidentiale, cantarind mai mult facilitatile de sanatate si educatie.

sursa: capital.ro

 

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.