Va placut articolul. Dati un share!

Stiri Popesti Loerdeni

Cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului – VIDEO

Cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului – VIDEO

Reporterii Libertatea au urcat la volanul unui autoturism şi au făcut un experiment, pentru a vedea cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului şi cu cât creşte consumul de carburant din cauza ambuteiajelor. Rezultatele vorbesc de la sine.

Traficul din Bucureşti a devenit, de mai mulţi ani, un coşmar, iar autorităţile sunt depăşite de numărul tot mai mare de autovehicule care tranzitează în fiecare zi Capitala. Şoferii de tir, însă, nu au voie să intre în oraş, aşa că sunt nevoiţi să circule pe Şoseaua de Centură, unde se întâlnesc cu tot mai mulţi şoferi de autoturisme, care încearcă să ocolească aglomeraţia din Bucureşti, dar nimeresc în ambuteiaje care se întind pe kilometri întregi.

Am decis să facem un experiment, să vedem cât timp stă blocat un şofer pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului. Am plecat din zona Tunari, la ora 11:22, pe Centura de Sud a Capitalei, spre Autostrada Soarelui A2. După câteva sute de metri, primul ambuteiaj. Am avut nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a trece de rondul de la Ştefăneşti, parcurgând o distanţă de 4 kilometri cu o viteză medie de 9 km/h. Iar consumul de carburant a fost uriaş, aproximativ 13,5 litri la suta de kilometr

Şi am continuat să mergem bară la bară până la intersecţia cu podul care leagă cartierul Colentina de localitatea Afumaţi. De aici, s-a mers în coloană, dar viteza de deplasare a fost ceva mai ridicată. Iar după aproximativ o oră, la 12:26, am ajuns, în sfârşit, la Autostrada Soarelui. Am parcurs 16 kilometri. Iar consumul mediu de carburant a fost de 9,5 l/100 km.

Următorul test: în cât timp ajungem de la A2 la autostrada A1 București-Pitești. Sunt 32 de kilometri, care ar trebui parcurşi în aproximativ 20 de minute, având în vedere că legea permite deplasarea cu o viteză maximă de 90 km/h. Dar acest tronson a fost unul infernal. Din cauza intersecţiilor cu şoselele care fac legătura între Bucureşti şi localităţile Popeşti-Leordeni, Berceni şi Domneşti, am stat blocaţi în trafic aproape două ore. Cei care circulă pe Şoseaua de Centură trebuie să acorde prioritate celor care vin de pe drumurile laterale. Astfel, abia la ora 14:18 am trecut pe sub podul Autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

De aici, practic, am intrat pe Centura de Nord a Capitalei, modernizată în integralitate, care are câte două benzi pe fiecare sens, iar la intersecţiile cu drumuri secundare au fost amenajate sensuri giratorii. Astfel, singurele zone unde am întâlnit aglomeraţie au fost la giratoriile de la Mogoşoaia şi în apropiere de Otopeni. Cu toate astea, am parcurs cei 20 de kilometri, dintre A1 şi Tunari, în mai puţin de 20 de minute.

În total, pentru a înconjura complet Bucureştiul şi a parcurge cei 70 de kilometri ai şoselei de centură, am avut nevoie de aproximativ 3 ore şi 15 minute, de trei ori mai mult faţă de cât ar fi normal. Iar consumul mediu de carburant a fost 8,6 litri la suta de kilometri, dublu în comparaţie cu estimarea consumului prognozat de fabricantul autoturismului (4,1 l/100 km, mixt urban – extraurban).

Citeste tot pe libertatea.ro

Va placut articolul. Dati un share!

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.